Zato sem tokrat posegla po domačih slivah, ki sem jih zamrznila in jih uporabim za Galove kašice ali za slivove cmoke. Slive so bogate z antioksidanti, pektini, flavonoidi, bakrom, cinkom, beta karotenom ter vitamini skupine B in vitaminom C. Njihovo uživanju ureja prebavo in pomaga pri odvajanju vode iz telesa.
Za 200g obroka potrebujete:
- 5 sliv - če boste uporabili suhe, potem rozine izpustite
- 2 čajni žlici rozin
- 1 jedilno žlico kvinoje
- 200ml vode
Kvinojo dobro splaknite. V 200ml vode dajte slive, rozine in oprano kvinojo. Pokrito kuhajte 15 minut in nato pustite še 5 minut, da se kvinoja dobro razmoči. Če so slive prevelike za vašega malčka, jih pretlačite z vilico.
Pa dober tek
NASVET!
- Slivova kvinoja z rozinami je primerna tudi, če je hladna, zato jo lahko pripravite tudi za takrat, ko ste na poti.
Ni komentarjev:
Objavite komentar