Za 200g obroka potrebujete:
- 1 pest koruznih kosmičev (nesladkanih in nesoljenih)
- 1/2 kakija (50g)
- 3 manjše kivije (100g)
- 100ml vode
Vodo zavrite in jo prelijte čez koruzne kosmiče, da se namočijo in zmehčajo. Ta čas olupite kivije in kaki ter sadje spasirajte s paličnim mešalnikom. Sadno kašo vmešajte h koruznim kosmičem.
Pa dober tek!
NASVET!
- Kivi je vir C vitamina in sicer ga je celo dvakrat več kot pa v limoni ali pomaranči. Kivi je antioksidant, ki vsebuje poleg C vitamina tudi vitamin E, folno kislino ter kalij.
- Kaki je jesensko sadje, ki je bogato z vitaminom C, A ter vitamini iz skupine B. Prav tako je kaki bogat vir mineralov in sicer železa, fosforja in kalcija.
- Z uporabo svežega sadja poskrbite tudi za dnevni vnos vitamina C in s tem tudi za absorpcijo železa. Več o tem v tej objavi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar