- 2 pesti olupljene in narezane podzemne kolerabe (100 g)
- 1 pest listov cvetače (50 g)
- 1 zvrhana čajna žlička kus kusa
- 200 ml vode
- 1 čajna žlička 100%, hladno stiskanega olja
Kolerabo in liste cvetače kuhajte v vodi 10 minut. Zelenjava naj bo narezana na čim manjše koščke, saj bo tako hitreje kuhana. Ko koleraba postane mehka, zelenjavo pretlačite ali spasirajte s paličnim mešalnikom. Nato vmešajte še kus kus in kuhajte 5 minut. Primerno ohlajeni kašici dodajte še žličko olja in postrezite.
Pa dober tek!
NASVET!
NASVET!
- Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
- Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi Galu sem zato na steklenem strgalu ukašila manjše jabolko ter kašici dodala 100 ml prekuhane mrzle vode. Tako pripravljen svež jabolčnik sem mu ponudila ob kuskusovi enolončnici.