Za približno 230g obroka potrebujete:
- 210ml vode
- 2 jedilni žlici drobno mletih ovsenih kosmičev
- 1 čajna žlica rožičeve moke
- 4 merice adaptiranega mleka
Vodi vmešajte 2 jedilni žlici ovsenih kosmičev in čajno žlico rožičeve moke. Med mešanjem kuhajte še 2 minuti, toliko, da se kosmiči dobro napojijo in zmehčajo. Primerno ohlajeni kašici vmešajte še 4 merice adaptiranega mleka in postrezite.
Pa dober tek!
NASVET!
- Osnovo za Gurmančkov čokolino si lahko pripravite že za vnaprej in sicer za 500g vnaprej pripravljenega Gurmančkovega čokolinota zmešajte 400g mletih ovsenih kosmičev in 100g rožičeve moke.
- Če ste že uvedli kravje mleko, lahko osnovo Gurmančkovega čokolinota vmešate v 200ml mleka. Lahko pa namesto kravjega ali adaptirange mleka uporabite tudi rastlinsko mleko (pirino, ovseno, proseno...)
- Da bi bila zmes resnično podobna čokolinotu, vam predlagam, da kašico dodatno spasirate še s paličnim mešalnikom.
- Ovsene kosmiče lahko nadomestite tudi z riževimi kosmiči, ki jih ni potrebno kuhati in bo priprava tako še hitrejša :)
- Svetujem vam, da zaradi boljše absorpcije železa, v kašico dodate živilo, ki vsebuje C vitamin.Več o tem v tej objavi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar