Cimetova riževa kašica

Cimetova riževa kašica je okusna ideja za večerjo. Zanjo (220g) potrebujete:

  • 210 ml prekuhane, tople vode (50°C)
  • 7 meric adaptiranega mleka
  • 6 jedilnih žlic riževih kosmičev
  • 1/2 hruške (50g)
  • ščepec cimeta
V 210 ml vode vmešajte sedem meric adaptiranega mleka in 6 jedilnih žlic riževih kosmičev. Nato dodajte sok surove hruške, ki ste jo ukašili na steklenem strgalu in ščepec cimeta. Kašico postrezite primerno ohlajeno.

Pa dober tek!




NASVET!
  1. Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina, kar bomo omogočili, če bomo v brezmesne in mlečne jedi dodali vitamin C. Več o tem v tej objavi .
  2. Riževe kosmiče lahko kupite v vseh večjih in bolje založenih trgovinah in drogerijah. Sama kupujem riževe kosmiče znamke Milupa, ki so brez dodanega adaptiranega mleka.
  3. Namesto adaptiranega mleka, lahko riževe kosmiče pripravite tudi na materinem mleku ali na rastlinskem (ovseno, pirino, riževo...).
  4. Cimet čudovito popestri vsako mlečno jed in ji da posebno aromo. Sama ga v jedi Gurmančka Gala dodajam že od njegovega petega meseca starosti. Več o njem in njegovi uporabi pa si lahko preberete v tej objavi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar