- 1 hruško
- 1 jedilno žlico pirinega zdroba
- 180 ml vode
Hruško olupite in jo narežite na tanke rezine (tako vam je kasneje ne bo potrebno pasirat). Hruško zalijte s 180 ml vode in kuhajte 10 minut. Nato vmešajte 1 jedilno žlico pirinega zdroba. Med mešanjem, kuhajte še 3 minute. Postrezite primerno ohlajeno.
Pa dober tek!
NASVET!
- Če boste hruško narezali na majhne in tanke rezine, se bo med kuhanjem kar raztopila, vam pa ne bo potrebno pasirat.
- Namesto pirinega zdroba, lahko izberete tudi koruzni, pšenični ali zdrob katerega drugega žita. Recept, kjer sem uporabila pšenični zdrob, vas čaka tu.
- Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina. Več o tem v tej objavi
Kaj pa ostali družinski člani?
Pirin zdrob s hruško je odlična izbira za zdrav, okusen in hranilen zajtrk. Količino sestavin prilagodite številu oseb. Za naju z Galom sem tako pripravila 2 hruški, jih skuhala v 4 dl vode in vmešala 3 jedilne žlice pirinega zdroba. Zraven se je seveda prilegla domača, turška kava z mlekom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar