- 1 hruško
- 2 jedilni žlici pšeničnega zdroba
- 150 ml vode
Hruško olupite, narežite na majhne koščke in kuhajte 15-20 minut. Nato k hruškam vmešajte 2 jedilni žlici pšeničnega zdroba in med mešanjem kuhajte še 3 minute.
Pa dober tek!
NASVET!
- Ker so hruške zelo sočne, se med kuhanjem kar razpustijo, zato vam jih ni potrebno pasirat. Le narežite jih na manjše koščke, da bo zajtrk hitreje pripravljen in da se bodo hruške lepo razporedile.
- Če je vašemu malčku kašica pregosta, hruškinemu gresu vmešajte materino, adaptirano ali rastlinsko mleko, lahko pa zredčite tudi z navadno, prekuhano vodo. Če je kašica preredka pa ji dodajte 1-2 čajni žlici riževih kosmičev.
- Pšenični zdrob lahko nadomestite tudi z zdrobom drugih žit, na primer pire, koruze, ajde.
KAJ PA OSTALI DRUŽINSKI ČLANI?
Hruškin gres je odlična izbira za zajtrk vseh družinskih članov. Za 4 osebe tako v 600ml skuhajte 4 hruške in vmešajte 8 žlic zdroba.
Ni komentarjev:
Objavite komentar